Je li ovo kliničko istraživanje
namijenjeno upravo Vama?

Što je svrha kliničkog ispitivanja?

Klinička ispitivanja su istraživačke studije osmišljene za utvrđivanje sigurnosti, izvedbe i/ili učinkovitosti medicinskih proizvoda i postupaka. Više pojedinosti o ispitivanju REDUCE LAP-HF II potražite na www.clinicaltrials.gov.

Što je sustav IASD® II?

Sustav IASD II je nekirurški medicinski uređaj namijenjen poboljšanju simptoma i kvalitete života smanjenjem gubitka daha i umora.

Kako se postavlja sustav IASD II?

Sustav IASD II ugrađuje intervencijski kardiolog standardnim nekirurškim postupkom. Tijekom postupka kateterom se stvara vrlo mali otvor u srčanoj pregradi između lijevog i desnog atrija kako bi se omogućilo postavljanje implantata. Implantat se zatim stavlja u otvor kako bi ga držao u otvorenom stanju tijekom vremena i omogućio protok krvi između dvije komore, s lijeve strane pod visokim tlakom u desnu stranu pod niskim tlakom, snižavajući visoki tlak u lijevom atriju koji pridonosi simptomima zatajivanja srca.

Tko može sudjelovati?

Ako imate 40 godina ili više, imate simptome kroničnog zatajivanja srca i udovoljavate kriterijima za sudjelovanje u ispitivanju, možete se kandidirati za ovo ispitivanje.

Koja tvrtka financira ispitivanje?

Kliničko ispitivanje financira tvrtka Corvia Medical, Inc., tvrtka za medicinske uređaje iz SAD-a koja je posvećena inovacijama u liječenju zatajivanja srca s pomoću prvoklasnih strukturnih uređaja za srce. Više informacija o tvrtki potražite na www.corviamedical.com.